Judith Bouma was met haar warme stem reeds te horen in diverse oratoria’s en cantates. Zo zong zij onder andere  de ‘Petite Messe Solonelle’ van Rossini, het ‘Requiem’ van Mozart, het ‘Gloria’ van Vivaldi, en ‘Johannes Passion’ van Johann Sebastian Bach.

In het voorjaar van 2017 voerde Judith Bouma met sopraan Elselinde Buitenhuis en het Minerva Kwartet het ‘Stabat Mater’ van Pergolesi en ‘Die sieben letzten worte’ van Haydn uit.

Zij werkte mee aan koorproducties van het Groot Omroep Koor en Capella Frisiae. Hierbij werkte ze samen met dirigenten als Gijs Leenaars, Jaap van Zweden, Simon Halsey, Hoite Pruiksma, Louis Buskens en Daniel Reuss. Met Ensemble Montage werkt zij samen. Zo brachten zij opera-aria’s van o.a. G. Bizet, W. A. Mozart en G.F. Händel op het Noorderzonfestival 2017.

Haar opleiding klassieke zang genoot zij aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Jan van Zelm en bij Gerda van Zelm aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Zij volgde masterclasses en coaching bij o.a. Margreet Honig, Jard van Nes, Johanette Zomer, Miranda van Kralingen, Rudolf Jansen, Nico van der Meel, Hanneke de Wit en Valérie Guillorit.

Op dit moment wordt zij gecoacht door Paul Triepels. Naast haar uitvoerende werk, heeft Judith een succesvolle lespraktijk en werkt zij als zangcoach bij verschillende koren.

www.judithbouma.nl

De pianist Siebert Nix voltooide zijn vakopleiding aan het Conservatorium van Groningen in 1986. Met een beurs uit het Andrea Elkenbracht-fonds volgde hij lessen en meestercursussen bij Nelly Ben-Or in Londen en Amsterdam. Hij nam deel aan masterclasses bij de pianisten Detlef Kraus (Beethoven en Brahms), Vitalj Margulis (Rachmaninoff), Hans-Helmut Schwarz (Mozart en Schubert) en Einar Steen-Nøkleberg (Grieg). Naast zijn bloeiende lespraktijk als pianodocent is Siebert werkzaam als concertpianist in het Grieg pianoduo vanaf 1987 waarmee hij vele optredens heeft verzorgd in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Zwitserland, en Noorwegen. Eind april 2018 gaat het Grieg Pianoduo op tournee naar Schotland.
Als begeleider van zangers en instrumentalisten verzorgde Siebert vele concerten, masterclasses en koorprojecten. Hij gaf succesvolle lezingen over Edvard Grieg en is een veelgevraagd jurylid bij pianoconcoursen w.o. het International Grieg Competition in Oslo en het Haydn Muziek Festival in Groningen. Hij is mede oprichter en voorzitter van de Grieg Stichting Nederland. In de stad Groningen heeft hij samen met pianiste Elles van der Heiden in 2007 een eigen kamermuziekpodium opgericht, de ‘Boteringe Suite’. Recentelijk werd Siebert gekozen als afgevaardigde in het bestuur van de Internationale Grieg Society. www.siebertnix.nl